Hikayemiz

Hikayemiz bundan 4 kuşak önce Mardin’de başladı.

1920’li yıllarda ailenin büyük dedesi Tevfik Bey Mardin’deki dükkanında lokum ve badem şekeri satarken, 1950’li yıllarda işi devralan oğlu Şefik Bey, dondurma ve pasta ile sürdürdü aile mesleğini. 3. kuşak olarak aile işine devam eden Yaşar Bey ve Sedat Bey ise devraldıkları bu zengin deneyim ile 1980’li yıllarda İstanbul’da ilk Merhaba Pastanesini açtı. Pasta Sanatı ise, ailenin 2008 yılında pastacılığa ve özel tasarım pastalara odaklanan farklı bir marka yaratmak üzere hayata geçirildi. 

Pasta Sanatı markasını oluştururken pastanecilik kültüründe klasik tarifiyle hep var olmuş olan ekleri yeniden yorumlayarak göz alıcı tasarımlar ve çeşit çeşit farklı lezzetlerle sunmak oldu.

Ekleri yenilikçi tarifiyle İstanbul ile buluşturan ilk ve tek marka olan Pasta Sanatı, sonrasında kutlama pastaları, butik tasarımlar ve özel gün konseptleri ile lezzet ve görselliği bir araya getiren özgün ürünlerini butik anlayışı ile sunmaya devam ediyor. Pasta Sanatı’nda bugün hala yönetimde olan Sedat Bey’in yanı sıra, ailenin 4. kuşağı da işbaşı yapmış durumda.